Przykładowe menu

tormenuCały czas pracujemy nad nowymi przepisami, gdyż jesteśmy przekonani, że największym wrogiem diety są mdłe i monotonne posiłki.
Nasze menu układamy sezonowo tak, by przez 60 dni żaden posiłek się nie powtórzył. Przygotowując jadłospisy zwracamy uwagę na wykorzystanie produktów sezonowych oraz krajowych.
Ograniczamy też użycie soli do minimum. Wszystkie posiłki przygotowujemy własnoręcznie od podstaw i nie korzystamy z przetworzonych półproduktów. To nas wyróżnia!


Poniedziałek

  • Śniadanie

    jajko zapiekane w pomidorze na kiełkach z pieczywem razowym
  • Drugie śniadanie

    sałatka z brokuł, świeżych borówek i pomidorów
  • Obiad

    roladki z dorsza i cukinii z migdałami na czerwonym ryżu
  • Podwieczorek

    koktajl ze świeżych malin
  • Kolacja

    naleśniki razowe z twarożkiem ziołowym i rzodkiewką

Wtorek

  • Śniadanie

    bułeczka organiczna z pastą paprykową na kiełkach z warzywami
  • Drugie śniadanie

    chłodnik ogórkowy
  • Obiad

    kopytka z bobu w pesto bazyliowo- miętowym z ricottą i kiszoną kapustą
  • Podwieczorek

    brzoskwinie pod kruszonką
  • Kolacja

    melon w szynce parmeńskiej na rukoli

Środa

  • Śniadanie

    kuleczki orkiszowe z żurawiną i suszoną śliwką
  • Drugie śniadanie

    sałaty z kozim serem i żurawiną i aromatycznym dipem
  • Obiad

    pikantny kurczak w łagodnym sosie z brązowym ryżem i kalafiorem
  • Podwieczorek

    chłodnik litewski z botwinki
  • Kolacja

    razowe burgery z indyka z warzywami

Czwartek

  • Śniadanie

    aromatyczna pieczona polenta
  • Drugie śniadanie

    caprese z mozzarellą, pomidorami, kaparami i pesto bazyliowym
  • Obiad

    glazurowana polędwiczka z czerwonym ryżem i marchewką
  • Podwieczorek

    sałatka owocowa z grejpfrutów i brzoskwiń
  • Kolacja

    tort naleśnikowy z serkiem, szpinakiem i szczypiorkiem

Piątek

  • Śniadanie

    sałatka z malinami, roszponką i serem pleśniowym, w winegrecie z zielonej herbaty
  • Drugie śniadanie

    babeczki marchewkowe z cynamonem i brzoskwinią
  • Obiad

    łosoś z imbirem i duszonym porem, podany z warzywami na brązowym ryżu
  • Podwieczorek

    gazpacho pomidorowo - bazyliowe
  • Kolacja

    pieczone, razowe pierogi z warzywami

Sobota

  • Śniadanie

    bliny gryczane z wędzonym łososiem na sałacie
  • Drugie śniadanie

    sałatka z borówkami, ricottą i bazylią
  • Obiad

    kurczak chimichurri z młodymi ziemniaczkami i fasoką szparagową
  • Podwieczorek

    jogurt z musem truskawkowym
  • Kolacja

    pieczona kukurydza w chili i limonce

Niedziela

  • Śniadanie

    tarta razowa z serkiem, brokułami i marchewką
  • Drugie śniadanie

    sałatka z soczystych pomarańczy z migdałami
  • Obiad

    pikantny schab z pieca z kaszą gryczaną i duszonymi warzywami
  • Podwieczorek

    krem z zielonego groszku
  • Kolacja

    conchiglione z warzywami